وي با بيان اينکه کارشناسان ميراث فرهنگي از تخت سليمان، صندوق حفظ و احيا و باستانشناسان در اين جشنواره شرکت کردهاند درباره طرحهاي ايجاد شده گفت: معماران، طرحهاي مختلفي را شامل طرحهاي معماري ساساني، اسلامي، طرحهاي بکارگيري خشت در دوران مدرنيته از جمله طرحهايي است که توسط گروههاي مختلف ارائه داده شده است.
به گفته اقتصادي، هماکنون در حدود يک سوم کارهاي طراحيهاي خشتي انجام شده است. ضمن آنکه قرار است بخش عمده کار داوري بر عهده گروهها باشد و گروهها نسبت به کار يکديگر نظر داده و در يک جمعبندي نهايي گروه برتر انتخاب شود.
وي درباره هداياي گروه برتر گفت: به گروه برتر و براي رونق صنايعدستي کشور، صنايعدستي اهدا ميشود.
دبير اجرايي جشنواره گلآفرين خاطرنشان کرد: در روز گذشته همزمان با مراسم افتتاحيه جشنواره فرماندار ميبد درباره ويژگيهاي خشتي و معماري شهر يزد و ميبد سخنراني کرد.
وي در گفتگو با ميراث آريا تصريح کرد: در اين جشنواره گروه موسيقي روحتاف، گروه موسيقي مدنگ و دوستداران طبيعت نيز حضور فعالي دارند.
خاطر نشان ميشود،نخستين کارگاه ترويجي آموزشي با عنوان \"گل آفرين\" از سوي پژوهشکده ابنيه و بافت و با همکاري پايگاه پژوهشي ميبد ازروز گذشته 15 آبان ماه به مدت سه روز در نارين قلعه ميبد برگزار ميشود.
در اين کارگاه آموزشي شرکت کنندگان ساخت يک واحد سازهاي کوچک معماري با طاق و قوس و با استفاده از گل و خشت را تجربه خواهند کرد.
ايجاد فرصت لمس خشت و گل براي دانشجويان ، کارشناسان و علاقهمندان ، احياي سنت ارزشمند استفاده از خشت در معماري ، آشنايي نسل امروز مهندسان با پيشينه مهندسي خشت و گل ، ايجاد حرکتي نوين در احياي فنون و هنرهاي بومي و زنده سازي قابليتهاي کار با خشت از جمله اهداف بر پايي اين کارگاه آموزشي است./115
انتهای پیام/